Institutul de Diagnoză și Intervenție Socială

MISIUNE

Institutul de Diagnoză și Intervenție Socială oferă servicii de cercetare sociologică și consultanță la cele mai înalte standarde profesionale, majoritatea membrilor echipei având calitatea de conducători de doctorat, doctori și doctoranzi în sociologie. Inițiativa de a înființa un institut de cercetări sociale reprezentativ pentru Oltenia este circumscrisă, pe de-o parte, convingerii noastre că sociologia, ca știință socială, are un caracter predominant aplicativ și terapeutic. Ea trebuie pusă în slujba idealului comun de bunăstare și dezvoltare.

Ne dorim ca rezultatele cercetărilor noastre să îmbogățească dialogul public și să susțină un proces decizional fundamentat pe date (evidence based).

Studiile pe care le realizăm acoperă o gamă largă de subiecte și sprijină factorii de decizie din mediul public și privat să adopte cele mai bune decizii.

VALORI

Valorile în baza cărora ne desfășurăm activitatea sunt performanța, transparența și inovația.

Respingem cu vehemență amatorismul sociologic și ne orientăm spre acuratețea datelor colectate. Pentru atingerea standardului de calitate dorit, recurgem întotdeauna la verificarea operatorilor, motiv pentru care am implementat un protocol deosebit de strict în ceea ce privește colectarea datelor în concordanță cu structura eșantionului proiectat de experții noștri.

Aplicăm un sistem de control al calității care vizează fiecare etapă a cercetării: selectarea și formarea operatorilor de teren, supravegherea atentă a procesului de colectare a datelor; contactarea respondenților de către departamentul control al calității pentru verificarea operatorilor, testarea statistică a coerenței datelor și seriilor de distribuție, asigurarea validității datelor prin aplicarea unor teste statistice de consistență internă, utilizarea unor programe de analiză statistică de ultimă generație.  

SERVICII

Experții IDIS fac parte dintr-un colectiv de cercetare care a realizat și publicat, până în prezent, peste 30 de monografii sociologice ale unor comunități rurale și urbane și peste 100 de sondaje de opinie. Experiența este garanția calității serviciilor pe care le prestăm. Acestea includ:

  • anchete sociologice cantitative (pe bază de chestionar – sondaje de opinie) și calitative (pe bază de interviu);
  • realizarea de monografii sociologice ale unor comunități și instituții;
  • studii de caz;
  • cercetări de teren pentru fundamentarea socio-economică a programelor și politicilor de dezvoltare;
  • elaborare propuneri de politici publice;
  • studii de piață;
  • diagnoză organizațională pentru instituțiile publice și private;
  • analiză secundară de date;
  • alte tipuri de cercetări sociale;
  • consultanță de specialitate.
Facebook
YouTube
Instagram